SKAPA Utvecklingspris 2015 i Blekinge gick till Anders Jönsson!

SKAPA Utvecklingspris 2015 i Blekinge gick till Anders Jönsson som har tagit fram en poleringsmetod, som använder vätska till att polera avancerade och dyra verktyg för processindustrin. Priset delades ut till Anders Jönsson på residenset i Karlskrona av Landshövding Berit Andnor Bylund och Almi Blekinges vd Martin Åkesson. Anders är en av medgrundarna av Nova Innovation Solutions AB och arbetar hos oss som CTO med ansvar för forskning och teknikutveckling. Utmärkelsen uppmärksammades i flera medier:

ALMI Blekinge, ALMIRonneby Kommun, Blekinge Läns Tidning, Sydöstran, Länsstyrelsen i Blekinge, Swedish Waterjet Lab med flera.

Landshövdingen dela ut SKAPA utvecklingspris till Anders Jönsson
Anders mottager priset från Landshövding Berit Andnor Bylund

SKAPA Utvecklingspris
SKAPA Utvecklingspris är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet är att ge stöd åt innovatörer så att de kan utveckla sina uppfinningar till produkter och tjänster på marknaden. Förutom det nationella priset på 550 000 kronor som kan fördelas på maximalt tre pristagare får de 24 länsvinnarna vardera 10 000 kronor från Agne Johanssons minnesfond och 15 000 kronor från Almi Företagspartner. För mer information kring SKAPA, se www.stiftelsenskapa.se

Posted in News and tagged .